Foto: Rolf Larsson/SVT

En anhållen efter våldsam kollision på Hagagatan

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern är anhållen efter att ha kört den bil som kolliderade på Hagagatan i höjd med Rosta i Örebro. I bilen satt fyra personer varav en har livshotande skador och en andra är allvarligt skadad, uppger USÖ i en presskommuniké.

Olyckan larmades in klockan 07.10 på söndagsmorgonen och enligt polisen var en bil inblandad som fått omfattande krockskador.

– Det är en bilist som har krockat med någonting. Vi påträffade fyra personer i och kring bilen och initialt letade vi efter en femte misstänkt förare, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i Region Bergslagen.

Letade misstänkt förare

Först förekom uppgifter att en femte person försvunnit från platsen. Men så var inte fallet, uppger polisen.

– Nu vet vi att det det inte var någon femte person inblandad och en person har anhållits misstänkt för grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, grov rattfylla och olovlig körning. Dessutom är han misstänkt för narkotikabrott, säger Lars Hedelin.

Olycksplatsen spärrades av för teknisk undersökning och bilen är tagen i beslag för vidare undersökning.

SVT:s reporter Rolf Larsson rapporterade att polisen på söndagsmorgonen hade spärrat av ett körfält vid olycksplatsen.

– Bilisten har kört rätt in på en cykelbana och in i ett hus, berättar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.