Foto: Jennie Wahlgren/SVT

Man hittad död i samband med brand i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 75-årsåldern har avlidit i samband med en villabrand strax utanför Lindesberg under måndagsmorgonen.

Larmet om branden kom strax före halv åtta på morgonen. Klockan 7:39 påbörjade räddningstjänsten rökdykning, enligt uppgifter från Nerikes brandkår. 

– Det var kraftig rökutveckling i byggnaden, men vi fick kontroll på branden ganska tidigt och kunde släcka den rätt fort, säger räddningsledare Ulf Jacobsen på Nerikes Brandkår.

Polisen bekräftar ett en person har omkommit i branden.

– En avliden man har hittats i villan som räddningstjänsten burit ut, säger Kenneth Johannesson, pressinformatör på Örebropolisen.

Räddningstjänstens styrkor från Frövi, Lindesberg och Vedevåg var på plats för att släcka branden. Också ambulans och polis var på plats.

– Vi har spärrat av kring huset och kommer göra en teknisk undersökning så snart det är möjligt, säger Kenneth Johannesson på Örebropolisen.

Polisen utreder branden som allmänfarlig vårdslöshet, men rubriceringen kan ändras beroende på vad som framkommer av den tekniska undersökningen. 

Den avlidne mannens anhöriga underrättades under måndagsförmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.