Foto: Thomas Wedin /SVT

En fest för gemenskap och värme

Publicerad

När vintern kommer allt närmare vill många krypa upp i soffan under en varm filt och tända ett ljus där hemma. Men det är ingen självklarhet för alla. Åsa Karlström och vännen Marie Johannesson i Karlskoga beslutade sig för att göra något.
– Framförallt vill vi ge kärlek och visa att de betyder någonting, säger Åsa Karlström.

– Vi satt hemma en kväll och funderade på att vi vill göra skillnad. Förut ägnade vi mycket tid åt barnfamiljer och gör det fortfarande men kom på att vill göra något för de som är mycket här på Riagården , säger Åsa Karlström.

Värme och kärlek

Resultatet blev en höstfest som anordnades för första gången på torsdagskvällen. De bjöd in folk på mat, en trubadur framförde musik, ett lotteri hölls, det erbjöds hårklippning och möjlighet att hämta varma kläder.

Åsa Karlström, en av initiativtagarna till festen.

– Det är för de som har det svårt och har fallit utanför. Alla har ju inte boende idag. Nu stundar vintern och det blir kallt. Alla har ju inte ett hem att sova i. Vi försöker stödja dem med lite varma kläder och kärlek, säger Åsa.

”Jag vill alltid göra skillnad”

Själv har hon en bakgrund med missbruk i sin närhet och är uppvuxen på barnhem som liten.

– För min del så började det här med att hjälpa när jag var sexton år och delade ut smörgåsar. Sen har jag hållit på och nu är jag femtiotre. Jag vill alltid göra skillnad om jag kan och jag har så mycket vänner som hjälper till och vill göra det. Det här är betydelsefullt för mig, säger Åsa.

– Framförallt vill vi ge kärlek och visa att de betyder någonting. att de är viktiga människor, precis som alla andra.

Det kom cirka 20 personer till den speciella kvällen.

– Jättekul. Jag är jätteglad. Många kom. Och det är väl förvisso en tragik i det, men jag är så glad att de kom till oss, säger Åsa Karlström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer