Tio personer ska ha slagits på en parkering vid Örebro universitetet. Foto: Monika Bruhn / SVT

En knivskuren efter bråk vid Örebro universitet

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk mellan två grupperingar på en parkering vid Örebro universitet slutade med att flera fick uppsöka vård på USÖ. En av männen uppges ha en skärskada som dock inte är allvarlig.

– Enligt anmälaren som ringde in var det ungefär tio personer inblandade i bråket, säger polisens presstalesman Mats Öhman. Anmälaren ska ha sett att någon drog fram en kniv men inte sett om någon blivit skadad.

Vet ni om det handlar om universitetsstudenter eller andra som bråkat?

– Vi har inte identifierat alla men jag kan säga så mycket att samtliga inblandade var inte studenter.

Flera har sökt vård

När polisen kom till universitetet strax efter larmet 18:45 hade gruppen redan skingrats men det fanns flera personer på plats som i vart fall ska ha sett delar av händelsen.

– När det sen visar sig att flera unga män dyker upp skadade på akuten så ser vi så klart ett samband, säger Mats Öhman.

Har hittat flera föremål

En förundersökning har inletts med rubriceringen ”grov misshandel”.

Flera polispatruller är på plats för att säkra spår vid universitetet och ett flertal föremål som har med händelsen att göra har tagits i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.