Två nya ståtliga granar och ny belysning blir det i Askersund. Så småningom. Foto: Marko Säävälä/TT

Corona försenar julen i Askersund

Uppdaterad
Publicerad

Två konstgjorda granar och ny julbelysning beställdes i god tid av föreningen Askersund Centrum för att dekorer gator och torg lagom till advent.Men på grund av coronapandemin dröjer leveransen.

2020 skulle bli året med delvis nyinköpt julbelysning, från södra infarten till den norra, i Askersund.

Dessutom skulle två helt nya konstgjorda granar pryda torget och hamntorget lagom till adventshelgen. Men på grund av coronarelaterade förseningar kommer det att dröja innan dekorationerna är på plats.

Torget kommer dock förses med en gran redan i dagarna, även om den kanske ter sig aningen späd jämfört med sina föregångare.

– Det är förstås jättetråkigt, men som så mycket annat det här året har processen med att få hit granarna blivit försenad av den situation som råder i hela världen på grund av corona-pandemin, säger Daniel Eriksson som är tillförordnad chef för tekniska förvaltningen.

Han kan inte lova ett datum när de nya granarna är på plats, även om förhoppningen är så snart som möjligt. Det mesta av den nya julbelysningen dessa kommer att vara på plats till första advent och resten kommer upp inom kort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet