På onsdagskvällen larmades polisen om en skottlossning i Vivalla. Foto: Linda Haglund/SVT

Skottlossning i Vivalla – ingen person har skadats

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen larmades polisen om en skottlossning i stadsdelen Vivalla i Örebro. Ingen har skadats i samband med händelsen.

En skjutning ska ha inträffat intill en parkeringsplats vid Författargatan i Vivalla. En man har gripits i samband med händelsen.

LÄS MER: Den gripna mannen anhållen för mordförsök

Skottlossningen inträffade vid en parkeringsplats. Foto: Linda Haglund/SVT

– Det jag kan säga är att klockan 18.23 fick vi in ett ärende om att det ska vara skottlossning i Vivalla. En man är gripen misstänkt för mordförsök för att ha avlossat ett vapen mot en annan person, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Vad var det för typ av vapen?

 – Vi vet bara att det är ett vapen, men inte vilket vapen.

Området är avspärrat för närvarande. Foto: Linda Haglund/SVT

”Dörrknackning och vittnesförhör”

När SVT Nyheter kring niotiden på kvällen kontaktar polisen för en uppdatering berättar Jan-Åke Sjöström att man fortsättningsvis utreder händelsen.

– Just nu är det dörrknackning och vittnesförhör. Polisens tekniker gör en brottsplatsundersökning och den gripna mannen är fortfarande gripen. Men han har inte blivit hörd eller anhållen. Vi sammanställer fallet och målsägande kommer också att höras ordentligt.

”Just nu sammanställer vi fallet”, uppger polisen. Foto: Linda Haglund/SVT

Har personerna en relation till varandra?

– I nuläget säger jag inte mer än det jag sagt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.