Pierre Jonsson berättar om sina samtal med paret. Foto: Noella Johansson/TT, Pressbild/Svenska spel

En vecka efter rekordvinsten: ”De har haft svårt att sova”

Publicerad

Det par i 65-årsåldern från Örebro som vann 562 miljoner kronor på Eurojackpot lever fortfarande som i en dröm.
– När jag frågade vart de planerade att resa svarade mannen att det i alla fall skulle bli längre än till Alingsås, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

Hur tar man egentligen in att man har vunnit 562 miljoner kronor? Enligt Pierre Jonsson på Svenska Spel har de senaste dagarna har varit en känslomässig berg- och dalbana för rekordvinnarna från Örebro.

Tidigare hade han enbart varit i kontakt med mannen. Efter att ha pratat även med kvinnan kan han konstatera att beskedet var omtumlande och svårt att ta in.

– Frun hade suttit i bilen och hört om vinsten på radion. Hon tyckte så klart att det var fantastiskt, men kände samtidigt att det hade varit för mycket pengar att vinna och att det nästan hade varit bättre om fler hade fått dela på dem, berättar Pierre Jonsson i ett pressmeddelande.

Livet förändrat över en natt

Eurofori har blandats med mycket tankar för det vinnande paret vars liv förändrats över en natt.

– De berättade att de har haft väldigt svårt att sova i veckan, att de legat vakna på nätterna och bara pratat. När jag frågade vart de planerade att resa svarade mannen att det i alla fall skulle bli längre än till Alingsås, skrattar Jonsson.

Svårt att ta in vad som hänt

Enligt Svenska Spels vinnarambassadör har paret ännu inte bestämt vad de ska göra för pengarna.

– En sådan här sak tar ju lång tid att smälta och innan man har börjat bena ut hur mycket pengar det faktiskt handlar om är min erfarenhet att det är svårt att säga något specifikt som man vill göra. Sommarens rekordvinnare, som vann 258 miljoner kronor på Eurojackpot, berättade först efter ganska många dagar att det första han skulle göra var att köpa en elcykel med tillhörande hjälm. En sådan hade han länge tyckt varit för dyr, men nu hade han råd och det var en tillräckligt greppbar sak att köpa, även om han så klart hade råd med något mycket, mycket dyrare, säger Persson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer