Monica Gunnarsson, direktor på Örebro stadsmission Foto: Anders Nord/SVT

Ensamkommande gymnasieungdomar får bo kvar längre i Öbo:s lägenheter

Publicerad

Under ett par månader har ensamkommande gymnasieungdomar kunnat bo i några av Öbos studentlägenheter. Nu får de bo kvar ytterligare några veckor.

20 lägenheter med 37 bäddar på Grankottevägen har lånats ut av det kommunala bostadsbolaget Öbo till Stadsmissionen. På så vis har ensamkommande flyktingungdomar fått hjälp med tillfälliga boenden under ett par månader. Tanken var att lägenheterna skulle rivas i maj och att de boende skulle flytta ut sista april, men nu är det klart att de kan bo där fram till mitten av juni.

– De kommer ha möjlighet att låna lägenheterna till den 16 juni, nu håller vi på att diskutera med killarna vilka som har bott där och vilka som kommer bo kvar och så, säger Monica Gunnarsson, direktor på Stadsmissionen.

Hjälpt dem söka annat boende

En del av ungdomarna har fått tag på annat boende som är mer långsiktigt, och både personal och volontärer på Stadsmissionen har arbetat med att hjälpa till att söka lägenheter på egen hand, uppger Monika Gunnarsson.

– Svårigheterna för oss har mångt och mycket varit att få dem att förstå att man måste vara väldigt aktiv på bostadsmarknaden och hålla utkik när det kommer upp möjligheter till andrahandsuthyrning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer