Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arbetet med att reparera fjärrvärmeledningarna kommer att pågå under sex veckors tid. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Nu stängs delar av Östra Bangatan av – för tredje gången

Uppdaterad
Publicerad

Tar du bilen till jobbet förbi Östra Bangatan i Örebro? Då kan de vara läge att välja en annan väg framöver. Delar av gatan stängs av  – för tredje gången sedan i januari förra året.

Eon har tidigare stängt av delar av Östra Bangatan för att söka efter läckage i fjärrvärmeledningarna. Och i somras stängdes delar av gatan av under två månader på grund av ett VA-arbete.

Nu stängs gatan av igen när två gamla fjärrvärmeledningar måste förnyas. Ett läckage har upptäckts, och om inget görs finns risk för att en större läcka uppstår.

Arbetet kommer att pågå under sex veckor, mellan vecka 39 till vecka 45, och kommer att leda till begränsad framkomlighet.

Är det rimligt att bilister ska behöva köa under sex veckors tid?

– Ja, det tycker jag absolut det är. Det finns inte något annat att göra och jag tror att bilister har förståelse för det, säger Björn Persson, regional kommunikationschef på Eon.

I klippet: Hör Björn Persson om hur trafiken påverkas.

Totalkostnaden för arbetet på Östra Bangatan landar på 2,7 miljoner kronor. Så här går det till när ledningarna ska repareras. Foto: Foto: CarboSeal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.