Foto: Johan Nilsson /TT

Epa-traktor skulle kontrolleras – föraren smet

Uppdaterad
Publicerad

När polisen skulle genomföra en kontroll av ett fordon i Askersund på onsdagskvällen försökte föraren köra ifrån patrullen. När fordonet till sist stannade sprang han till skogs.

Klockan 20.19 på onsdagskvällen upptäckte en polispatrull i Askersund att en så kallad Epa-traktor såg ut att köras snabbare än tillåtet.

– De noterar att bilen går snabbare än den är avsedd för, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid polisen Region Bergslagen.

Lämnade platsen springande

Efter ett kortare förföljande genom centralorten stannade plötsligt fordonet och föraren, en yngre man,  smet springande från platsen. Han misstänks nu för flera trafikbrott.

– Det handlar primärt om vårdslöshet i trafik, knutet till körsättet och den hastighet fordonet hade. Sen finns det trafikbrott knutet till att bilen går fortare än den är avsedd för och det handlar då om brottsrubriceringen framförande av oregistrerat fordon, säger Lindh.

Sprang till skogs

Fordonet togs i beslag och föraren hade vid 21.30-tiden ännu  inte anträffats av polisen.

– Nej. Han sprang till skogs. Han kan få sitta där och skämmas ett tag, säger Tommy Lindh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.