Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Carina  Bergendorff, global inköp och produktionschef på Epiroc, berättar om företagets påverkan av utbrottet av coronaviruset. Foto: Monika Bruhn/SVT

Epiroc inför karantän för anställda som varit i coronasmittade områden

Uppdaterad
Publicerad

Många stora företag med verksamhet utomlands skärper nu sina rutiner vid resor med anledning av coronaviruset. Epiroc är ett av dem.

Epiroc som tillverkar gruv- och anläggningsmaskiner har anställda både i Sverige och utomlands. Bland annat i Kina. Utbrottet av coronaviruset har haft stor inverkan på företaget.

Infört resestopp

Bland annat har man uppdaterat sin resepolicy. Från januari införde de resestopp till och från och inom Kina och fortsätter uppdatering beroende på vad som händer i övriga världen.

–  Vi har satt karantän på de som, privat eller i arbetet, varit i något av riskområdena. De kommer jobba hemifrån under två veckor, berättar Carina Bergendorff, global inköp och produktionschef.

Tvingades stänga ner fabrik

Den största påverkan av coronaviruset för företaget har varit tillverkningen i Kina. Efter att kinesiska regeringen valt att stänga ner delar av landet blev Epiroc tvugna att stänga sin fabrik.

– Där har vi jobbat aktivt med att säkerställa att vår personal är säker och att få igång vår produktionen igen berättar Carin Bergendorff. Nu har produktionen mer eller mindre kommit igång igen efter godkännande av kinesiska myndigheter.

Epiroc finns i 80 länder och har 25 producerande enheter i Nordamerika, Europa, Kina, Australien och Sydafrika.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet