Ett år med ”ringbio” – så har coronaanpassningen fungerat. Foto: Amir Nabizadeh/TT

Ett år med ”ringbio” – så har coronaanpassningen fungerat

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har slagit hårt mot landets biografer och många har valt att helt slå igen portarna för publiken. Men i Karlskoga finns ett undantag. För ett år sedan drog nämligen biografen Saga igång ett alldeles eget koncept för att kunna visa film trots besöksrestriktionerna. Men hur har det gått? 

När SVT Nyheter Örebro besökte biograf Saga i Karlskoga i mitten av mars förra året hade coronaviruset vänt upp och ned på det svenska samhället med full kraft.

Och för att i varje fall få lite klirr i den kassa som besöksrestriktionerna gjorde allt tommare för varje dag som gick bestämde sig biografen för att testa ett nytt, coronaanpassat koncept.

Coronaviruset i Örebro län

Det gick ut på att erbjuda filmvisningar för ett ytterst fåtal besökare som själva fick önska när filmen skulle visas.

– Får vi ihop minst sex besökare vid varje tillfälle går vi åtminstone inte minus, sa biografansvariga Håkan Enock då till SVT.

Ett år senare – hur har det gått?

När det nu snart gått ett år sedan det första besöket har SVT gjort ett nytt för att stämma av hur det egentligen har gått med konceptet som skulle rädda vad som räddas kunde.

I klippet och berättar Håkan Enock hur det gått.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet