Foto: Enana Alrafidain/SVT

Ett steg närmare samhällsgemensamma ledningscentralen

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen avtäcktes skylten till det stora projektet med en gemensam ledningscentral för polisen, räddningstjänsten och SOS alarm som ska byggas strax norr om Örebro. Planen är att bygget ska vara klart 2023 och enligt regionpolischefen är man väl rustade inför sammarbetet.

Det är ett stort projekt, enligt regionpolischefen Dan Persson, som tror att samarbetet med andra aktörer på sikt kommer gynna invånarna med kortare insatstider och larmtider.

Han menar också att man är väl förberedda för att kunna jobba tillsammans.

– Vi har kört utbildning och övningar både när det gäller operativ ledning med koncept, stabsverksamheter och liknade, så vi är väldigt väl rustade att jobba tillsammans.

Kostnad upp till 500 miljoner

SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat att kostnaden för projektet landar på 405 miljoner kronor.

Enligt Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef på Intea Fastigheter, som polismyndigheten ingått hyresavtal med, beräknas kostnaden för projektet landa på 455-500 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.