Ettåring utsatt för rå misshandel

Uppdaterad
Publicerad

När den ett-åriga flickan kom till sjukhuset hade hon omkring 100 skador. Nu misstänks mamman och en man i hennes närhet för grov misshandel.

Flickan är drygt ett år och enligt åtalet misstänks en man i mammans härhet ha utsatt henne för rå misshandel. Han har bland annat bitit henne hårt flera gånger så att det blivit blåmärken och skrapmärken på huden. Polisen har hittat bilder i mammans telefon som visar hur mannen biter flickan. 

Mannen har också placerat flickan på höga skåp och kylskåp som hon ramlat ner från och skadat sig, bland annat i ansiktet.

Vid ett tillfälle har mannen bränt flickan med en varm sked under fötterna med sår och hudavlossning som följd.

Den misstänkta mannen ska också ha kastat iväg barnet så att hon landat på fötterna i snön och brutit båda underbenen. Förutom misstankarna om grov misshandel som nu riktas mot mannen så är han också åtalad för olaga frihetsberövande sedan han flera gånger tejpat den lilla flickan med silvertejp så att hon inte kunnat röra sig.

En rättsmedicinsk undersökning visar att flickan har omkring hundra konstaterade skador som blåmärken, ärr, sårskador och benbrott.

Misshandeln tros ha pågått under tre månader och mamman har inte vid något tillfälle tagit sin dotter till doktorn. Hon åtalas därför också för grov misshandel. Åklagaren yrkar dessutom på att mamman utvisas ur landet.

Flickan är nu familjehemsplacerad. Rättegången mot mannen och flickans mamma startar 23 april.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.