Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ralf Edström, fotbollsexpert och Degerforsikon, ger sin syn på hur Degerfors ska ta sig ur krisen. Foto: TT.

Klubbikonen om Degerfors fiaskostart: ”Jag blir så fruktansvärt ledsen och besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Ralf Edström är Degerforssonen som slog igenom med buller och bång i klubben på 70-talet för att sedan bli en av de största inom svensk fotboll.

Trots att mer än 50 år har gått sedan han gjorde sin sista match i DIF-tröjan, bultar hjärtat lika hårt för klubben. Och att få bevittna lagets rekordusla start på årets säsong i Allsvenskan gör ont i honom.

– Det går inte att beskriva, man sliter sitt hår när man ser det här, säger han.

Lilla Degerfors gjorde succé när laget – mot alla odds – tog klivet upp i Allsvenskan för två säsonger sedan. Som nykomlingar ifjol lyckades man fortsätta succén då man höll sig kvar i den högsta serien efter att ha slutat på en hedersam 13:e plats.

I år har det dock gått betydligt tyngre. Faktum är att laget öppnat rekordsvagt med sex förluster på lika många matcher.

Degerfors IF

Enligt Ralf Edström beror genomklappningen till stor del på ett alldeles för slappt försvarsspel.

– Senast mot Elfsborg släppte man in tre mål efter femton minuter och det var rena hönsgården i försvaret. Det klart att man tappat några tunga pjäser från fjolåret som är svåra att ersätta, men man får inte vara så naiva och spela med trebackslinje.

Stöttar klubben i beslutet

Kritiken mot laget har minst sagt varit hård efter de svaga insatserna och flera experter, däribland SVT:s expert Daniel Nannskog, vill nu se ett tränarbyte.

Men trots detta väljer klubben att ge tränarduon Andreas Holmberg och Tobias Holmberg fortsatt förtroende.

Ett beslut som Ralf Edström tycker är helt rätt.

– Jag tycker att de båda har gjort ett jättejobb i klubben och därför tycker jag att det är rätt att fortsätta ge dem chansen, åtminstone i de två matcherna som kommer nu mot Sundsvall och Helsingborg.

Hör klubbikonen berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Degerfors IF

Mer i ämnet