Foto: SVT

Extra personal på äldreboende efter viteshot

Uppdaterad
Publicerad

Efter hot om vite på 300.000 kronor från Inspektionen för vård och omsorg har Nora kommun beslutat att öka nattbemanningen på två äldreboenden.

Efter tidigare inspektioner konstaterade IVO bland annat att flera avdelningar på ett boende med delvis dementa tidvis lämnades obemannade på nätterna och att boende riskerade att bli utan hjälp.

LÄS MER: Nattpersonal i Nora hårt pressad

IVO bedömde att bemanningen var låg och krävde att nattbemanningen inte skulle understiga fyra personer. Nora kommun fick då kravet att säkerställa bemanningen eller lämna in en tidsplan på åtgärder senast den 18 juli.

Efter viteshot om 300.000 kronor har Nora kommun beslutat att öka bemanningen nattetid på äldreboendet, och ytterligare ett äldreboende i kommunen. Enligt kommunens redovisning till IVO kommer tjänsterna börja tillsättas i augusti.

MISSA INTE: Ladda ner SVT:s app för mer lokala nyheter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.