Foto: SVT

Facebookgrupp stängs efter uppmärksammade inlägg

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen har SVT Nyheter Örebro berättat om en lokal facebookgrupp där medlemmar lagt upp bilder på kroggäster på uteserveringar och skrivit nedsättande kommentarer om dessa. Efter uppmärksamheten väljer nu gruppens administratör att stänga gruppen.

I gruppen, som har nästan 13 000 medlemmar, har medlemmar den senaste tiden publicerat bilder på personer som sitter på uteserveringar. Orsaken är att man reagerat på att personerna träffas, trots de restriktioner som finns i och med coronaviruset.

Kommentarerna till dessa bilder har därefter bestått i att bland annat kalla personerna på bilderna för idioter, något som en av gruppens medlemmar, Ola Eklöf, reagerade mot.

Coronaviruset i Örebro län

Nu väljer administratören för gruppen att helt stänga ner den om en vecka. Hen skriver i gruppen att hen upprepade gånger försökt styra upp kommentarerna och ta bort inlägg som brutit mot policyn i gruppen, men att det inte hjälpt.

Nu har det hänt igen. Så till den milda grad att den här FB-gruppen blivit en riksnyhet på grund av enskilda medlemmars tondövhet och aggression.” skriver hen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet