Martin Almgren. Foto: Christine Olsson/TT

Facebookgrupp för Martin

Uppdaterad
Publicerad

Lindesbergarna Helena och Angelica Fernström tyckte att man borde göra något av Martin Almgrens framgångar i Idol. Så nu finns både en facebookgrupp och en Martin-hamburagare.

För ungefär en månad sen satt Helena Fernström, hennes dotter Angelica Fernström och några till på en restaurang i Lindesberg och tittade på Martin Almgren som gick till fredagsfinalen i tv-programmet Idol.

– Man borde göra något mer av det här, tyckte Helena.

”Vi Som Röstar På Martin I Idol 2015”

Sagt och gjort. Dottern Angelica startade facebookgruppen ”Vi Som Röstar På Martin I Idol 2015”, vilken blev en omedelbar succé. I skrivande stund har gruppen 7546 medlemmar.

– Varje dag kommer det nya medlemsförfrågningar. Det är helt otroligt, berättar Angelica.

Och ju närmare fredagen man kommer desto mer ökar konversationen på sidan.

– Man lägger ut videoklipp, telefonnumret man ska ringa för att rösta och uppmanar varandra att rösta på Martin, forsätter Angelica.

Martin-hamburgare

Inte nog med detta.  Helena tyckte också att restaurangen skulle göra något speciellt på fredagar och så blev det också.

Martin har fått en hamburgare uppkallad efter sig. Så varje fredag är det Martin-hamburgaren och storbilds-tv som gäller.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.