Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Kristian Hellström, enhetschef på miljökontoret, berätta om arbetet med trängselinspektionerna i Örebro. Foto: Marcus Titus/SVT

Färre klagar om trängsel på restaurangerna

Uppdaterad
Publicerad

Antal klagomål från allmänheten om trängsel på krogar och restauranger har minskat. Kristian Hellström, enhetschef på miljökontoret i Örebro kommun, tror att det handlar om att coronaviruset blivit en form av normaltillstånd.

– Det är en farhåga jag har, att man kanske slappnar av, men reglerna gäller så vår tillsyn fortsätter.

Sedan Örebro kommun började inspektera trängsel på krogar har många klagomål om trängsel inkommit från allmänheten, men det görs inte i lika stor utsträckning som under försommaren.

Fortsatta inspektioner

Kommunens inspektioner kommer att fortsätta, eftersom den tillfälliga lagen om smittskyddsåtgärder gäller året ut. Nu när det blir kallare och uteserveringarna stänger ned, kan det bli så att besökare samlas inomhus.

– Det är också något man pratat om bland inspektörerna och säkert också Folkhälsomyndigheten, vad som händer när vi går mot en kallare period. Man kommer vara inomhus betydligt mer, det kommer ju bli svårare att hålla isär. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet