Ola Svensson, fastighetschef på Victoria Park som äger husen i Brickebacken som haft stora problem med värmen. Foto: SVT / Victoria Park

Fastighetsägaren: ”Vi har haft mer otur än man kan förvänta sig”

Publicerad

Kalla element och strömavbrott. För de boende på Tallrisvägen i Brickebacken i Örebro har starten på januari varit extra trög. Men enligt fastighetsägaren beror det hela mest på otur.

Först försvann värmen – igen – för boende på Tallrisvägen i Brickebacken. Sen blev de boende utan el.

– Det var en huvudsäkring som gick och orsaken till det vet vi inte, säger Ola Svensson, fastighetschef på Victoria Park som äger husen. Men vi har slagit på strömmen igen.

Vi har fått uppgifter om att elen inte går för fullt – bland annat går det inte att laga mat på spisarna. Vad säger du om det?

– Det kände jag inte till men det kan nog bero på att elektriker fortfarande är ute och jobbar.

Läckage bakom felande värme

Efter att ha undersökt värmesystemet har dessutom två läckor hittats.

– Där håller vi på att gräva upp rören för att kunna laga, säger Ola Svensson. Vi räknar med att allt ska fungera som vanligt till kvällen.

Men har det inte varit många fel på kort tid nu?

– Jo, vi tycker nog att vi har haft mer otur än man kan förvänta sig. Vi gör vårt yttersta för att laga felen så snabbt som möjligt och tycker att husen rent generellt är i gott skick och väl underhållna.

Hur blir det för hyresgästerna – måste de betala full hyra efter allt strul?

– Det har vi inte tagit ställning till ännu, förklarar Ola Svensson. Men tycker man att man haft så stora problem att det krävs en hyresreducering ska man såklart höra av sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer