Fastighetsbolaget sa åt Mohammad att det var hans ansvar, och att det var han som fick betala dörren som blivit uppbruten. Foto: Monika Bruhn/SVT

Fastighetsbolaget vägrade betala uppbruten dörr – ändrade sig när SVT ringde

Publicerad

Mohammad har haft inbrottsförsök i ett förråd han hyr av ett fastighetsbolag, dörren gick sönder och det behövde lagas. Men det var en kostnad som fastighetsägaren sa att Mohammad fick betala själv.

Förrådet är egentligen ett grovsoprum. Där förvarar Mohammad sina glasscyklar, som han under sommaren säljer glass ifrån runt om Örebro. Men när säsongen är över, får de övervintra i förrådet.

– Jag kom hit i söndags, och då hade någon brutit sig in. När jag då ringer fastighetsägaren, Klövern, som jag hyr av säger de att det är mitt ansvar.

Klövern vill alltså inte betala den trasiga dörren, och hänvisar till hyreskontraktet och garageföreskrifter. Något de uppger även när SVT Örebro ringer.

Dörren lagad

Efter SVT:s samtal med fastighetsbolaget Klövern så ringde Mohammad till SVT:s reporter och vill träffas på nytt samma dag. Då var dörren lagad.

– Jag är glad nu, det är perfekt gjort. Nu kan jag stänga och låsa igen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.