Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fem år efter byggstarten – nya ambulansstationen klar Foto: Jonas Fiskaare /SVT.

Fem år efter byggstarten – nu står den nya ambulansstationen klar

Publicerad

Efter många turer och uppskjutna planer står den nya ambulansstationen ute vid Berglunda klar. I slutet av augusti invigs den nya anläggningen och i september väntas de första ambulansbilarna vara på plats.

– Det har varit ett stort och komplext projektet, men jag tycker att det har gått väldigt bra, säger Torbjörn Sjölander, tf fastighetschef på Region Örebro län.

Bygget har dock inte gått helt enligt plan. Från början var tanken att det nya garaget skulle stå klart till 2020. Sedan sköts invigningsdatumet upp till årsskiftet 2021-2022, innan man sköt upp det ytterligare till sommaren 2022.

Och det finns flera anledningar till att projektet försenats.

Brister och leveransproblem

Dels fann man i ett stadium brister hos en av byggentreprenörerna – och på senare tid har man haft problem med leveranser av olika komponenter.

– På slutet så är det en av våra underleverantörer som har haft problem med leveranserna av olika komponenter till passersystem och brandlarm. Men det ska snart vara löst och då är vi helt redo att öppna, säger Torbjörn Sjölander.

Kommer att nå fram till fler – i tid

Enligt honom är fördelarna med den nya anläggningen många.

– Dels får man helt andra möjligheter till att utbilda och öva på plats än tidigare. Men den största vinsten är att placeringen är optimal. Nu kommer man att nå fram till fler patienter inom den stipulerade tiden.

I klippet berättar Torbjörn mer om den nya amulansstationen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer