Henry Nordlund, A-lagsledare och ordförande i Lindlövens IF uppgav på fredagen att fem personer bekräftats smittade av covid -19. Foto: TT / Lindlövens IF

Ännu ett hockeylag drabbat – fem bekräftade covidfall i Lindlövens IF

Uppdaterad
Publicerad

Åtta personer i och omkring Lindlövens A-lag har under veckan insjuknat i förkylningsliknande symptom. Fem personer har nu konstaterats ha covid -19.

Hockeyspelare och ledare i och omkring A-laget i Lindlövens IF i Lindesberg har provtagits för covid -19 under veckan, efter att flera spelare fått förkylningsliknande symptom.

– I måndags var de första sjuka och då bromsade vi verksamheten för hela hela A-laget och har inte haft några träningar under veckan, säger Henry Nordlund, lagledare i Lindlövens IF.

Coronapandemin

Fem sjuka i covid -19

Under torsdagen kom beskedet att ett prov var positivt och fler svar kom under fredagseftermiddagen.

– Just nu har vi fått provsvar och för närvarande har totalt fem av dem som hade förkylningssymptom konstaterad covid -19, säger Nordlund.

Laget har tränat i två veckor inför kommande säsong i Hockeyettan och har hunnit med en träningsmatch i söndags mot Vallentuna.

Har kontaktat dem?

– Ja, det har vi gjort. De har fått utfallet av provsvar, säger Nordlund.

BIK Karlskoga har även de under veckan haft flera konstaterade fall bland spelare och personer runt A-laget.

Mår förhållandevis bra

En av de drabbade spelarna i Lindlöven skall ha varit sängliggande en period, men övriga ska må förhållandevis bra. De som inte har symptom har uppmanats hålla igång individuellt och gemensamma träningar för friska spelare beräknas återupptas nästa vecka.

– Det är ju inte bra mitt i träningsperioden och få ett avbräck, men samtidigt börjar ju inte serien förrän 4 oktober. Blir det inga komplikationer för spelarna så bör det ju inte vara alltför allvarligt, säger Henry Nordlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet