Örebro tingsrätt Foto: Johannes Weckström /SVT

Femton personer åtalas efter stort knarktillslag

Uppdaterad
Publicerad

Med hjälp av spaning och hemlig telefonavlyssning kunde polisen avslöja en stor narkotikahärva i Kumla och Hallsberg. Totalt 15 personer kommer att åtalas misstänkta för bland annat grovt narkotikabrott.

Efter en riktad insats mot narkotikahandeln i länet har polisen under senaste året avslöjat flera stora knarknätverk. Den senaste i raden är en organisation som sålt narkotika i Kumla och Hallsberg.

Enligt åklagaren kommer totalt 15 personer att åtalas. Bland de misstänkta finns en man i 50-årsåldern som pekas ut som ledare för organisationen samt personer som tidigare varit kopplade till kriminellt mc-gäng.

Deltog i upplopp

Flera av personerna är sedan tidigare dömda för brott, bland annat för upploppen vid Alléskolan i Hallsberg. Två av de åtalades igår för narkotikabrott efter att ha förvarat över 400 narkotikaklassade tabletter i syfte att sälja dem.

Enligt åklagaren Sabina Halvarsson handlar det totalt om stora mängder narkotika.

– Det är blandade mängder av olika slag men ganska omfattande, säger hon.

Koppling till tidigare dom

Tidigare i år dömdes en 37-årig man till sex års fängelse för grovt narkotikabrott. I den utredningen framkom kopplingar till nätverket i Kumla och Hallsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.