Fjärde gången gillt för Linköping

Det blev inte tredje – utan fjärde gången gillt för Linköping.

Efter tre raka förluster den här säsongen lyckades man slå sin mardrömsmotståndare – och då nollade östgötarna Örebro med 3–0.

Trots att Linköping slåss på topp sex i SHL, medan Örebro befinner sig på nedre halvan av tabellen – har östgötarna haft det väldigt svårt när lagen drabbat samman i vinter.

Närkegänget hade inför tisdagen nämligen vunnit samtliga tre inbördes möten; 4–1 på bortaplan, samt 2–1 och 4–3 hemma efter förlängning båda gångerna.

Men nu fick LHC en perfekt start med ledningsmål redan efter drygt fyra minuter av den första perioden.

Norrmän bakom målet

Bröderna Mathis och Ken Andre Olimb snurrade ordentligt i anfallszonen, innan den förstnämnde läckert frispelade kedjepolaren Daniel Olsson Trkulja.

Han tryckte in pucken till höger om målvakten Axel Brage, femte fullträffen för säsongen.

Sedan hade hemmalaget flera chanser att öka på – utan att lyckas överlista Brage vid fler tillfällen varken i den första eller andra perioden.

Vassa räddningar

I en temposvag match med många slarviga passningar hade Linköping bra koll på läget. Utom då Libor Hudacek och Daniel Viksten fick fria lägen – men då svarade Jacob Johansson för ett par vassa parader.

-Vi åker mycket och sätter hög press. Det ger en hel del chanser. Vi fullföljer situationerna och får fast dem och samtidigt tappar vi inte pucken i fel lägen, analyserade målskytten Daniel Olsson-Trkulja till C More.

LHC tryckte på rejält i början av den tredje perioden, då man ett tag hade 9-0 i skott – utan att överlista storspelande Brage.

Till slut kom utdelningen då bröderna Olimb på nytt serverade Olsson Trkulja.

Sedan satte även Jakob Lilja trean i öppen kasse. Den tunga sviten var bruten.