Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är jättebra att vi som har det lite bättre ställt kan bidra till att andra som har det lite sämre kan få ett bättre liv”, säger Niklas Lindahl. I klippet hör du honom och några av de andra deltagarna från loppet. Foto: Martin Heppich/SVT

Flåsigt värre när välgörenhetsloppet ”Spring för livet” gick av stapeln

Uppdaterad
Publicerad

Arrangör för loppet var Örebro folkhögskola med uppbackning från de kommunala fastighetsbolagen Öbo och Västerporten. Pengarna som samlades in under dagen gick oavkortat till ett sjukhus i Zambia.

– Med här loppet vill både göra något gott för andras hälsa och samtidigt främja vår egen, säger initiativtagaren Hanna Undermar.

Loppet pågick under en timme och gick ut på att deltagarna sprang så många varv av den 800 meter långa slingan runt Vivallakullen som möjligt under den utsatta tiden.

För varje genomfört varv samlade deltagarna in en viss summa pengar med hjälp av egna sponsorer. 

För Niklas Lindahl, som studerar allmän kurs på Örebro folkhögskola, kändes det självklart att snöra på sig löparskorna en dag som denna.

– Det är ju jättebra att vi som har det lite bättre ställt kan bidra till att andra som har det lite sämre kan få ett bättre liv.

Hör fler deltagare från loppet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.