Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fler högstadieskolor i Örebro går över till distansundervisning

Uppdaterad
Publicerad

Örebro kommun meddelar på sin hemsida att man på fyra skolor kommer att gå över till delvis distansundervisning för elever i årskurs 7-9.

Beslutet att gå över på distansundervisning har fattats av grundskolenämnden efter regeringens beslut att underlätta för högstadieskolor att bedriva fjärr- eller distansundervisning.

Anledningen till beslutet är att man vill minska trängseln i lokalerna och i kollektivtrafiken, inte att något utbrott skett på någon skola.

Skolorna som berörs är:

  • Gumaeliusskolan, alla elever i årskurs 7–9, 14–24 januari.
  • Västra Engelbrektsskolan, alla elever i årskurs 7–9, 15–24 januari.
  • Olaus Petriskolan, alla elever i årskurs 7–9, 18–24 januari.
  • Lillåns skola, alla elever i årskurs 7–9, 18–24 januari.

Under begränsad period

Perioden för delvis distansundervisning är satt till den 24 januari och riktningen därefter att återgå till ordinarie undervisning på plats.

– Vi vill att eleverna ska komma tillbaka till närundervisning. För de här eleverna handlar det om skolplikt och att tillgodogöra sig lagstadgad undervisning. Det klarar man inte med distansundervisning hur länge som helst, säger Katarina Arkehag som är förvaltningschef för förskola och skola i Örebro.

För elever i behov av särskilt stöd kommer anpassningar att göras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet