• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Laddbilarna blir allt fler.

Fler laddbara bilar rullar i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Antalet personbilar i Örebro kommun som är laddbara ökade under förra året. Nu är 376 av bilarna som rullar i kommunen laddbara.

De laddbara, det vill säga elbilar och laddhybrider, står för 0,6 procent av bilarna i Örebro. Under förra året ökade dock antalet med 153 bilar och nu finns 376 stycken.

Fortfarande är det vanligast att personbilar körs på bensin, de står för 57,7 procent av bilarna.

– Antalet elbilar och laddhybrider i trafik har ökat med drygt 60 procent jämfört med föregående årsskifte, men står för endast en procent av hela landets personbilsflotta. Det stora antalet personbilar gör att det tar tid att förändra strukturen, säger Anette Myhr, statistiker på Trafikanalys, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.