Tobias Jansson områdetchef för polisen i Ljusnarsberg kommun. Foto: Nick Strömgren/SVT / polisen

Polisen vill locka kollegor till bygden med fartfylld kampanjfilm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Bergslagen har satsat på en kampanj för att få fler människor att intressera sig för polisyrket. Man vill även att kampanjen ska locka boende på mindre orter att vilja arbeta som poliser i mindre kommuner.

– Man ska inte tro att det är lugna gatan för att det är på landsbygden. Allt som händer i storstäder här även då och då i mindre orter, säger Lars Hedelin, presstalesperson i Polisregion Bergslagen.

Målet är att omkring 300 nya poliser ska anställas fram till 2024 och i den planen ingår Värmland, Dalarna och Örebro län. Under hösten 2020 tillsattes en grupp på fem polisen i Ljusnarsbergs kommun för att stävja brotten där, men även för att öka den lokala närvaron.

– Det vore kanon om vi fick fler kollegor och gärna från Ljusnarsberg, säger Tobias Jansson som är gruppchef i Ljusnarsbergs kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.