Följ med in i tälten utanför akutmottagningen i Örebro. Foto: Thomas Wedin/SVT

Här bedöms patienter innan de kommer in till akuten

Uppdaterad
Publicerad

Fler slusstält utanför akutmottagningen på USÖ ska hjälpa personalen att förhindra spridningen av coronaviruset mellan patienter.

I snart två veckor har patienter till akutmottagningen slussats in på USÖ. Det sker via ett tillfälligt tält som ett extra skydd för att motverka en fortsatt spridning av coronaviruset. I tältet bedöms patienter av både erfarna sjuksköterskor och läkare.

Nu har fler tält satts upp utanför entrén där man av medicinska skäl delar på patienter som skulle kunna vara smittade och de som inte är det.

Även om läget är under kontroll och att tillströmningen är som i vanliga fall, finns det flera som kommer till akutmottagningen i hopp om att bli testade för coronaviruset. Akutklinikens verksamhetschef Ingunn Granum vill tydliggöra att det enligt rekommendation inte kommer göras några prover på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet