Tåg i Bergslagens tågluffarkort utnyttjades av fler resenärer än tidigare år. Foto: SVT

Fler valde att tågluffa i Bergslagen

Publicerad

Mellan juni och augusti i år ökade resandet med Tåg i Bergslagen med 14 procent, jämfört med samma period förra året. Det skriver SJ i ett pressmeddelande.

Samtidigt ökade antalet resenärer som valde att använda TiB:s tågluffarkort för obegränsade resor i Örebro län, Dalarna och Västmanland.

– Det är verkligen positivt att allt fler resenärer upptäcker sommaren i Bergslagen, inte minst för klimatet. Dessutom ser vi också en generellt god punktlighet bland sommartågen, något som också bidrar till en förbättrad resenärsupplevelse, säger Martin Drakenberg, affärschef vid SJ.

SJ meddelar samtidigt att planeringen inför nästa sommar redan är i full gång.

– Nu blickar vi framåt och drar igång arbetet med att ta fram nästa års tågluffarkort. Vår ambition är tydlig. Utöver Tåg i Bergslagens ordinarie sommarkort vill vi dessutom erbjuda Bergslagsresenärerna ytterligare ett tågluffaralternativ, säger Martin Drakenberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer