Foto: SVT

Flera inbrott under lördagsnatten

Uppdaterad
Publicerad

Flera inbrott har skett i Örebro under natten mot lördag. När polisen undersökte inbrott på en elfirma dök en misstänkt person upp på cykel och kunde gripas.

Klockan 00.16 utlöstes inbrottslarmet hos en elfirma på Propellervägen i södra delen av Örebro.

– När vi kommer dit konstateras en ruta vara krossad. Det är inte känt vad som är stulet. Ingen person är där just då, men medan patrullen är där kommer en man åkande på cykel och vi bedömer att han kom tillbaka till brottsplatsen och att det är han som utlöst larmet. Han grips, misstänkt för försök till stöld genom inbrott, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

Den gripne mannen är i dryga 20-årsåldern

Bostadsinbrott i Wadköping

Klockan 01.59 går ett inbrottslarm på Bertil Waldéns gata i Wadköping. Väktare kommer först till platsen och larmar polis klockan 02.06.

– Väktaren ser ingen person, men det står en dörr står på vid gavel och det betraktas som ett bekräftat inbrott. Det finns tecken på att det är någon som har varit inne i huset. Det är en anmälan upprättad om stöld genom inbrott, säger Dangardt.

Det är ännu oklart om något är stulet och ingen misstänkt person är gripen.

Inbrott på café

Ett inbrottslarm utlöstes i Naturens hus på Oljevägen i Örebro vid 02.29 och väktare kontaktade polisen vid 02.59.

– Någon har kastat sten genom en ruta i dörren, varit på en kassaapparat, men det är okänt i detalj vad som saknas. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad, men ingen misstänkt är gripen, säger Stefan Dangardt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.