Arkivbild. Foto: TT/Montage

Flera lastbilar fastnade i backe – påverkade trafiken

Uppdaterad
Publicerad

På måndagseftermiddagen och kvällen har flera lastbilar haft svårt att ta sig uppför backar på riksväg 50 i norra delen av länet, på grund av halt väglag.SMHI har utfärdat klass 1-varning för plötslig ishalka i länet.

På riksväg 50 nära Bastkärn, mellan Kopparberg och Grängesberg, stod flesta lastbilar stilla. Enligt Trafikverket var det stor påverkan på trafiken.

– Det senaste är att det är tvärstopp i södergående riktning mot Örebro, säger Stefan Wickberg, presstalesperson på polisen.

– Flera personer som sitter fast har ringt in, en säger att han suttit fast över en timme, fortsätter han.

Strax efter klockan 17 meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet.

Senare vid 18-tiden fastnade tre lastbilar vid Hällabacken, norr om Lindesberg. Enligt polisen kan trafiken ta sig förbi och en plogbil har precis kommit till platsen.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka i hela länet. Det är risk för snabb tillfrysning av blöta vägar under kvällen och natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.