Under natten till söndagen kom flera larm om bränder i Örebro. Foto: SVT

Flera mindre bränder i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har fått rycka ut till flera mindre bränder i Markbacken och Varberga i Örebro under helgen.

Under natten till lördagen brann det i ett soprum i bostadsområdet Markbacken. Räddningstjänsten ryckte ut och kort efter att de lämnat kom larmet om ytterligare en brand, denna gång i ett återvinningskärl.

Och under natten till söndagen var det dags igen. Klockan 03.27 larmades räddningstjänsten på nytt till Markbacken, med anledning av en brand i en mindre fristående byggnad. Det var det första av flera larm om mindre bränder. 03.52 kom larmet om en containerbrand i Varberga, och kort därefter kom ytterligare ett larm om brand i mindre fristående byggnad i Varberga, vilket Nerikes Allehanda var först med att rapportera om.

– Vi har varit där och som jag har för stått det är det samma soprum som brann nu som även brann föregående natt, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen, till tidningen, som också meddelar att polisen upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

”Någon som roas av att elda”

Men anledning av att bränderna sker i samma område på kort tid misstänks bränderna vara anlagda.

– Det finns ingen anledning att det skulle brinna så plötsligt på de här platserna, så det skulle jag anta att det är. Det handlar förmodligen om någon som roas av att elda, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.