En av alla bränder som det har rapporterats om är den vid Pansartorp, Hällefors kommun. Foto: Agnes Jansson

Flera pågående skogsbränder i länet

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten jobbar med skogsbränder på flera håll i Örebro län.

Under lördagen inkom flera larm om bränder i skog och mark. Efter en intensiv natt för räddningstjänsten har bränderna minskat i intensitet.

– Men med det rådande vädret är det stor risk att de blossar upp igen under dagen, säger Magnus Djursvik, inre befäl på Nerikes brandkår.

Skogsbränder – Örebro län

Ansträngt läge

De bränder som är mest aktiva under söndagseftermiddagen är en i Kloten och en i Kroktjärn, båda i trakterna kring Kopparberg. Där jobbar räddningstjänsten för fullt med bland annat vattenbombning.

– Vi har tur som har en helikopter att bistå oss, den jobbar hårt just nu, säger Per Lindgren, inre befäl på Nerikes Brandkår.

Eftersläckningsarbete pågår på den brand i Finnerödja och Hjortkvarn. Läget är i övrigt ansträngt för brandkåren som jobbar intensivt med bränderna samtidigt som larm inrapporteras stadigt.

– Personalen sliter hårt och är trötta, men jobbar på för fullt, säger Per Lindgren.

Kan bli långvariga

– Skogsbränder blir långvariga, det blir över flera dagar om den blir lite större, sedan tar det tid att eftersläcka, säger Magnus Djursvik.

– Vi är ansträngda i de resurser vi har. Det är ansträngt i alla områden där det är torrt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränder – Örebro län

Mer i ämnet