Två skadade efter storbråk i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Två personer greps under kvällen efter att ett bråk uppstod på en stor fest i Brunnsparken i Örebro på lördagskvällen.

En av de gripna är en 49-årig man med allvarliga skador, den andre är en 34-årig man med lindrigare skador. Båda fördes till USÖ för vård. Den äldre mannen är inte längre gripen, men fortsatt misstänkt för misshandel. Den yngre mannen har anhållits, misstänkt för mordförsök.

”Kan vara fler inblandade”

Enligt Jan Materne, vakthavande befäl hos polisen i region Bergslagen, tyder mycket på att det är de två männen som är grunden till bråket.

– Men det kan vara fler personer som är inblandade på olika sätt. Att de kanske har hamnat i vägen och blivit skadade. Det kom sådana uppgifter tidigare, men det är ingen som har kontaktat oss, sa han till TT under natten.

Polisen förtegen

På vilket sätt männen har skadats, hur många som deltagit i bråket och vad som är upprinnelsen är oklart. Polisen har under natten genomfört initiala brottsplatsundersökningar, men ett område utomhus och en lokal i närheten är under morgonen fortfarande avspärrade.

Larmet kom in strax efter klockan 23 på lördagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.