Säkerhetsavdelningen på Örebro universitet har informerats om flera stölder av mobiltelefoner. Foto: Arkiv

Flera stölder på universitetsområdet i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan har fyra incidenter där mobiltelefoner stulits rapporterats till säkerhetsavdelningen vid campusavdelningen på Örebro universitet.

Det är i universitetsområdet på Almby, i allmänna utrymmen, så som grupparbetsplatser och korridorer, som stölderna har skett. Örebro universitets säkerhetsavdelning har fått information från fyra olika personer som blivit av med sina mobiltelefoner.

– Det handlar om att man avlett uppmärksamhet från egendomen som ofta varit placerad på bordet. När man blivit vilseledd lyckas personerna smuggla med sig mobiltelefonen, säger Erik Nilsson, som är säkerhetschef för campusavdelningen.

Misstänker ni att det är personer som studerar på universitetet?

– Enligt de signalement som finns på personerna känns det inte som personer som går på universitet.

Stärker upp resurser

Efter stölderna som rapporterats sedan i tisdags har Örebro universitet gått ut med information om händelserna i sin egen facebookgrupp. Man har även vidtagit andra åtgärder.

– Jag går inte in i detalj, men vi jobbar med att stärka upp bevakningsresurser i vår miljö dagtid, säger Erik Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.