Blåst och is ställer till det både på sjön och på vägarna i länet. Foto: SVT/TT

Flera vädervarningar i Örebro län – ishalka och hårda vindar

Publicerad

I större delen av Örebro län varnar SMHI för plötslig ishalka under söndagseftermiddagen och kvällen. Halkan beror på regn som passerar åt sydost under etermiddagen och följs av snabb uppklarning.

Följden kan bli att trafiken på vägarna kommer att gå långsammare, risk för förseningar och inställda avgångar inom busstrafiken och begränsad framkomlighet på grund av olyckor.

Kraftiga vindar

Dessutom kommer södra länsdelen att beröras av ett lågtryck som ger mycket hårda vindbyar, lokalt kan det röra sig om stormbyar, under natten till måndag.

– Båda varningarna gäller en ganska begränsad tid. Ishalkan är fram till 20 på söndagkvällen och vindarna till 05 på måndag morgon. Om man inte behöver så är det bra om man inte ger sig ut i trafiken ikväll men om man måste får man räkna de att det kan ta längre tid än vanligt. Det är också bra att surra fast eller ta in lösa föremål, säger SVT:s meteorolog Pia Hultgren.

Kan påverka Vinöfärjan

Trafikverket varnar också för att det kan uppstå stopp eller förseningar på Vinöfärjan på grund av isläget och hårda vindar.

För mer information om vädret gå in på SMHI eller svt.se/vader. När det gäller olycksläget på våra vägar och inställda avgångar i buss, tågtrafik och färjetrafik hänvisar vi till Trafikverkets sajt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer