Örebro flygplats förlorar en linje. Foto: Jesper Mattsson / SVT

Flyglinjen från Örebro till Malmö läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

I somras togs beslutet att lägga ned flyglinjen mellan Örebro och Köpenhamn. I november kommer även linjen till Malmö läggas ner.

Flygbolagets biljettkontor bekräftar till P4 Örebro att man fått information om att flyglinjen mellan Malmö och Örebro läggs ned.

SVT Nyheter Örebro har tidigare i år berättat att Örebro-Malmö är den sträcka med näst flest försenade flyg i Sverige med cirka 45 procents förseningar.

Örebro flygplats

Stort underskott

Linjen är en sträcka mellan Malmö och Borlänge där flygen mellanlandar i Örebro. I mitten av november kommer flygbolaget AIS Airlines lägga ned den aktuella linjen.

Örebro flygplats tappar därmed ännu en sträcka.

Med anledning av att flygplatsen förra året gick med förlust med 8,5 miljoner kronor fick man i år även ta bort linjen till Köpenhamn. Den sträckan ansågs inte vara tillräckligt lönsam på sikt.

Den senaste nedlagda linjen ska inte påverka frakt- och chartertrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro flygplats

Mer i ämnet