Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Traditionen med Brickebackens dag lever vidare. Hör både några besökare och arrangörerna själva i klippet. Foto: Jonas Fiskaare/SVT

Folkfest när Brickebackens dag var tillbaka: ”Betyder jättemycket för gemenskapen”

Uppdaterad
Publicerad

Karuseller, musikuppträdanden, ponnyridning och en internationell matmarknad var några av dragplåstrena under Brickebackens dag. För Darre och Ali, båda 12 år, innebar det även ett tillfälle till att samla in pengar till en kommande klassresa.

– Allra helst vill jag åka till Liseberg, säger Ali.

Brickebackens dag har en lång tradition och en som varit med förr är Yasmine El Daoi, som själv växt upp i området.

Dagen till ära är Yasmine på plats för att hjälpa sin mamma som säljer libanesisk mat på den internationella matmarknaden. Enligt henne är det här en dag som är viktig för Brickebacken på flera sätt.

– Det är en grej som vi alltid har gjort sen vi var barn och det är bara kul att se att folk är ute och umgås. Alla är så glada och man kan ta del av så många saker på en och samma gång.

”Betyder jättemycket för gemenskapen”

Bakom arrangemanget står Föreningen Trädet, en lokal kultur- och fritidsförening som bland annat bedriver kaféverksamhet och fritidsgårdar i området.

Varför är det viktigt för er att arrangera den här typen av event?

För att det betyder jättemycket för gemenskapen i området. Det händer nåt speciellt och man kommer ut och träffas under trevliga former, säger Kinna Artmark, verksamhetsansvarig på Föreningen Trädet.

I klippet kan du höra fler röster från dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.