Skyeler Palm: ”Ingen vet hur ens barn ska komma hem” Foto: SVT / Privat

Förälder kritisk mot hur skolskjutsen hanteras

Uppdaterad
Publicerad

Skyeler Palm kommer själv att köra och hämta sina tre barn från skolan på tisdagen. Hon har inte fått någon information om hur eller om barnen får skolskjuts hem.

På tisdagsmorgonen blev Skyeler Palms tre barn som går i skolan i Lekeberg hämtade med skolbussen. Familjen bor fyra kilometer från skolan. Men hon har inte fått någon information om hur barnen ska komma hem när skoldagen är slut.

– Ingen vet hur ens barn ska komma hem, varken personal eller föräldrar.

Skyeler tycker att informationen från Lekebergs kommun gällande skolskjutsen har varit bristfällig. Därför kommer hon själv att hämta sina barn från skolan på tisdagseftermiddagen.

– Informationen är under all kritik, jag saknar ord.

Håkan Söderman (M), ordförande i kultur- och bildningsnämnden, säger att informationen till vårdnadshavare om hur barnen skulle komma hem från skolan på tisdagen inte varit komplett. Men säger att alla barn vid skoldagens slut fick skjuts hem med bussar.

– Det är bara att beklaga, den kritiken tar vi till oss och ser till att göra bättre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolskjutsbråket i Lekeberg

Mer i ämnet