En man som tidigare var anställd på förskolor i Lindesberg är häktad misstänkt för våldtäkt mot barn. Foto: SVT

Förälder: ”Önskar att jag aldrig träffat honom”

Uppdaterad
Publicerad

Efter händelserna i Lindesberg har kommunen hållit möten och samtal, men bland föräldrarna finns en viss oro.

Många föräldrar känner sig oroliga efter misstankarna om att två barn på en förskola i Lindesberg utsatts för sexuella övergrepp. Kommunen har hållit möten med föräldrar och förskolelärare och informerat om läget och arbetet som sker, men samtidigt kommer kritik från föräldrar vars barn går på den berörda förskolan.

– Jag tycker att kommunen varit ett bra stöd, men jag känner att jag hade velat ha mer information om hur jag ska prata med mina barn. Det tror jag också att många andra saknat, berättar en mamma för SVT Nyheter Örebro.

Förskolevikarie dömd för sexuellt övergrepp mot barn

LÄS MER: Händelserna väcker oro – så agerar du som förälder

Träffat den misstänkte

Mamman har vid flera tillfällen träffat den man i 20-årsåldern som är häktad misstänkt för våldtäkt mot barn.

– Det är hemskt att veta att han varit bland mina barn, det är inget man vill. Man vill inte tro att det är sant.

Hon berättar även att det funnits en viss osäkerhet bland föräldrar på förskolan när det gällt mannen och hon själv förstod vem som var misstänkt.

”Analyserar allt barnen sagt”

Mannen har jobbat på förskolan vid 50 olika tillfällen sen den 5 september förra året, något som mamman upplever som jobbigt nu.

– Jag analyserar allting som barnen har sagt och försöker tänka tillbaka flera månader, man blir knäpp när man tänker igenom allt. Just nu önskar jag att jag aldrig hade träffat honom, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förskolevikarie dömd för sexuellt övergrepp mot barn

Mer i ämnet