Alaeddin Ben Mohameds barn går på Alsalamskolan. Han tycker det är konstigt att skolan inte följer reglerna.

Föräldern: ”Skolan måste följa reglerna”

Uppdaterad
Publicerad

Efter nyheten om att Skolinspektionen hittat flera allvarliga brister i Alsalamskolans verksamhet i Örebro reagerar nu föräldrar på det som konstaterats vara brister på skolan

Det var på torsdagen som Skolinspektionen meddelade resultatet av sin inspektion av Alsalamskolan i Örebro. Myndigheten har hittat flera allvarliga brister och föräldrar reagerar på beskedet.

– Det är konstigt och det är dåligt för barnen, säger föräldern Alaeddin Ben Mohamed.

Alsalamskolan i Örebro

Måste följa reglerna

Själv studerar han just nu för att bli busschaufför och är mån om att de egna fyra barnen skall ha en bra skolgång för att kunna få ett bra liv i Sverige. Barnen började på Alsalamskolan 2014.

– Skolan måste följa reglerna och barnen skall få en bra utbildning, säger Alaeddin.

Kan flytta sina barn

Han tycker det är konstigt att skolan får drivas om det inte finns behöriga lärare. Han blev orolig när han fick höra om Skolinspektionens kritik. Om Alsalamskolan inte kommer till rätta med problemen kommer han flytta barnen någon annanstans.

– Då får jag ta barnen till en annan skola. Jag ansvarar för barnen och de måste få en bra utbildning, säger Alaeddin Ben Mohamed.

SVT Nyheter Örebro har sökt skolchefen för Alsalamskolan i Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alsalamskolan i Örebro

Mer i ämnet