Foto: SVT

Lekebergsskolan redo för ökad frånvaro – förbereder distansundervisning

Uppdaterad
Publicerad

Det kan bli aktuellt med distansundervisning på Lekebergsskolan i Fjugesta. Lekebergs kommun har bedömt att det kan bli svårt att fortsätta hålla fullständig undervisning på sikt och förbereder sig nu på att Lekebergsskolan ska kunna övergå till distansundervisning.

De senaste veckorna har flera lärare varit borta från skolan, vilket i vissa fall lett till att lektioner fått ställas in. Nu är det höstlov för eleverna, men kommunen är förberedd på att strukturera om studierna om frånvaron bland personalen fortsätter öka.

– Det går inte att göra några långsiktiga planer, utan man får se från dag till dag. På måndag börjar skolan som vanligt och vi får utvärdera läget därefter, säger Monica Skantz, förvaltningschef kultur- och bildningsförvaltningen. Tidigast på måndag kan det bli aktuellt med distansstudier.

Rutin sedan våren

Under våren genomfördes distansundervisning på skolan och man växlade då så att de olika årskurserna var hemma olika dagar. Om det blir aktuellt med distansundervisning igen så kommer det att ske på samma sätt.

– Det är lugnare nu än i våras och vi har rutin på hur vi ska genomföra det, säger Skantz.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet