Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Björn Aurell kanslichef Örebro läns fotbollsförbund är glad över att unga får spela matcher igen från och med 17 maj. Foto: Nick Strömgren/SVT

Glädjens dag för Örebro läns fotbollsförbund

Uppdaterad
Publicerad

Från och med 17 maj får barn och ungdomar till och med 19 år i Örebro län spela föreningsfotboll igen med match. Det var under gårdagens regionala pressträff som smittskyddsläkaren Gunlög Rasmussen gav beskedet att regionen öppnar för ungdomsmatcher igen.

Kanslichefen för Örebro läns fotbollsförbund tar emot detta besked med öppna och efterlängtade armar.

– Det är mycket efterlängtat för alla barn och ungdomar i länet, vi pratar 8000 spelare runt om i länet som ska få spela fotboll från och med måndag, säger Björn Aurell.

Men det är ännu inget normalt läge och det finns regler som ska skapa förutsättningar att det sker så smittsäkert som möjligt.

Fortsatta förhållningsregler

Som vanligt handlar det om att hålla avstånd, inte dela utrustningar med varandra, undvika gemensamma omklädningsrum, inte ha någon publik och stanna hemma om man känner symptom. Örebro läns fotbollsförbund kommer givetvis vara stränga på dessa regler så inte regionen skärper matchspelet ännu en gång.

– Vi har möjlighet att utesluta lag om man inte följer dessa riktlinjer, avslutar Aurell.

Se kanslichefen berätta om den goda nyheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet