Föraren smet från olycksplatsen och misstänks nu för brott. Foto: Thomas Wedin/SVT

Fordon tappade ölburkar på E20

Uppdaterad
Publicerad

Ett fordon har i samband med en trafikolycka tappat sin last på E20 i västra Örebro på tisdagsmorgonen. Föraren smet från olycksplatsen.

Larmet kom klockan 09.25 om att en olycka inträffat på E20 i det norrgående körfältet mellan Marieberg och avfarten mot Adolfsberg i västra Örebro.

– Det skall vara några flak med ölburkar som ett fordon har tappat i samband med en olycka, säger Stefan Wickberg, presskommunikatör hos polisen region Bergslagen.

Föraren smet från platsen efter att ha kört in i ett räcke och tappat stora delar av lasten. Foto: Thomas Wedin/SVT

Smet från olycksplatsen

Det råder än så länge oklarhet kring vilken typ av fordon det skall vara fråga om, enligt Wickberg. Det finns flera uppgifter som handlar om allt från en lastbil, till att det var en personbil med släp som det handlade om.

Klart är dock att föraren efter olyckan smet från platsen efter att ha kört in i ett räcke och tappat stora delar av lasten.

– Räddningstjänsten är på plats just nu. Jag har gått ut med att det rör sig om ett trafikhinder eftersom burkarna finns på vägbanan. Det kan vara farligt att köra på dem, säger Stefan Wickberg.

Enligt räddningstjänsten kommer det sannolikt ta lång tid att städa upp på platsen intill vägen. Foto: Thomas Wedin/SVT

Rensad vägbana

Räddningstjänsten har tillsammans med Trafikverket rensat vägbanan från föremål.

– Vi vet inte vad det är för fordon det handlat om. Men det tycks som det har blivit förskjutning i lasten och sedan har fordonet tappat last. Det är delar av ett skåp och en stor mängd flaskor och burkar som ligger utspritt över ett hundratal meter. Vi har tillsammans med trafikverket rensat själva vägbanan. Vi har lämnat över detta till Trafikverket nu, säger Kenneth Cederström, inre befäl vid Nerikes Brandkår.

Det råder än så länge oklarhet kring vilken typ av fordon det skall vara fråga om. Foto: Thomas Wedin/SVT

Tar lång tid att städa upp

Enligt räddningstjänsten kommer det sannolikt att ta lång tid att städa upp på platsen bredvid vägen.

Vid 13.30 hade polisen fortfarande inte kunnat härleda var den tappade lasten kom ifrån. Inga synliga skador ska finnas på räcket.

– Det finns fortfarande flera olika uppgifter vi har att förhålla oss till. Den ena gör gällande att det handlade om en bil med släp och den andra att det var någon form av lastbil. Så tillsvidare är nu ärendet nedlagt, säger Stefan Wickberg.

Efter trafikolyckan på E20 hittades en bilkåpa i vägrenen. Foto: Thomas Wedin/SVT

Utländska dryckesvaror

Det skall bland annat röra sig om utländska alkoholhaltiga dryckesvaror som tappades av fordonet vid tillfället. Enligt Wickberg behöver det inte handla om smuggling.

– Det behöver ju inte röra sig om smuggelvaror. Ska du ha ett femtioårskalas så räcker det som ursäkt för att få föra in stora mängder alkohol över gränsen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.