Före detta eleven ”Crille” som heter någonting annat, startade det så kallade ”kak-racet” som ingår när man ”nollar” förstaårs elever på Lindeskolans idrottscollege. Foto: Johannes Weckström/SVT

Före detta elev på Lindeskolan: ”Nollningen har pågått i flera år”

Uppdaterad
Publicerad

”Crille” som egentligen heter något annat, inspirerades av den amerikanska serien ”Blue Mountain State” när han och hans lagkamrater bestämde sig för att starta det så kallade ”kak-racet” redan 2014. Något som skulle komma att bli en tradition på Lindeskolans Idrottscollege.

– Jag var med och startade nollningen och det var vi som gjorde att det har fortsatt varje år tills nu, säger han.

SVT Örebro har varit i kontakt med före detta elever på Lindeskolans Idrottscollege som berättar att nollning har förekommit i flera år på skolan, även innan 2014. Men det var just 2014 som det så kallade ”kak-racet” startade, som nu har blivit föremål för åtal.

I klippet ovan berättar ”Crille” hur gymnasieeleverna ”nollar” förstaårselever på Idrottscolleges elevhem.

Nollningen på Lindeskolan

Har inte känt till problemen

Men enligt gymnasiechefen Staffan Hörnberg så vet varken han eller personalen att nollning pågått på skolan överhuvudtaget.

– Vi har inte haft någon kännedom alls om det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nollningen på Lindeskolan

Mer i ämnet