Katarina Hansson (S) och Oskar Svärd (M) styr gemensamt i Kumla. Foto: SVT

Föreningar i Kumla får extra bidrag av kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Föreningar som är verksamma inom kultur, idrott och seniorverksamhet i Kumla kan se fram emot ett ökat ekonomiskt stöd från kommunen.

Coronapandemin har inneburit ett stort avbräck även för föreningsverksamheten. I Kumla konstaterar den styrande koalitionen med Socialdemokraterna och Moderaterna att allt från inställda seniorträffar till idrottscuper inneburit att många föreningar går miste om sina intäkter.

Därför har man nu beslutat om extra föreningsbidrag till de föreningar som tidigare under året blivit beviljade föreningsbidrag, Sydnärkebidrag eller stimulansbidrag. Sammanlagt handlar det om 715 000 som tas ur kommunstyrelsens medel för oförutsedda utgifter.

Hoppas täcka förluster

”Vi vet att många föreningar haft svårt att kontakta företag för sponsring och andra bidrag. Vi hoppas att detta bidrag kan täcka en del av intäktsförlusterna” säger Oskar Svärd (M) i ett pressmeddelande.

Beslutet idag ger stärkta förutsättningar till föreningarna verksamma inom kultur, idrott och seniorverksamhet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet