Gustavsviks motionsbassäng stängs av i två veckor. Foto: SVT

Därför måste Gustavsviks bassäng stängas av – föreningar påverkas

Uppdaterad
Publicerad

50-metersbassängen i Gustavsvik stängs av idag. Orsaken är att bassängen måste tappas på vatten eftersom man måste utföra reparationsarbeten under den vanliga vattenlinjen.

Inte bara motionssimmare utan även föreningsverksamhet inom en rad olika simidrotter påverkas av underhållsarbetet. Hela motionsbassängen kommer nämligen att vara avstängd till den 2 december.

I en information till berörda föreningar skriver Gustavsvik att det i slutet av september började läcka från ett gammalt rör i snabb- och cirkulatonskretsen i motionsbadet. Efter en provisorisk lagning har badet sedan dess planerat för nuvarande reparation av röret.

En av alla föreningar som påverkas är Örebro Simallians. På sin hemsida skriver meddelar klubben att man under vecka 47 och 48 ställer in all verksamhet vid Gustavsviksbadet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.