Michel Charbel har drivit företag i Vivalla i två år. Foto: svt

Företagaren: ”Hjälp ungdomarna istället för att straffa dem”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att flera av företagen i Vivalla blivit utsatta för brott har Michel Charbel aldrig haft några problem. I två år har han haft sin restaurang i centrum och nu vill han att politikerna hjälper ungdomarna.

Det är lunchtid i Vivalla centrum och ungdomar och matgäster har samlats på restaurangen. Några äter medan andra bara hänger. Det är några ungdomar här som enligt polis och andra företag ställer till problem.

Men Michel Charbel som driver restaurangen har aldrig haft några problem.

Val 2018 Örebro

”Blivit som en familj”

– Ungdomarna har blivit som en familj för mig. De är inte dåliga människor men de har inte fått någon andra chans. Vi måste hjälpa dem, säger han.

Flera av företagen i Vivalla har blivit utsatta för brott. Guldbutiken som låg vägg i vägg med restaurangen rånades för två år sedan och Michel Charbel har sin förklaring till varför brotten begås.

– Jag är till 100 procent säker på att det är knark som ligger bakom. De behöver pengar.

Hjälp ungdomarna med körkort

Flera politiker och polisen pratar om resurser och att det krävs mer övervakning och fler poliser på gatorna för att stävja problemen. Men Michel har ett annat förslag.

– Många av brotten beror på droger och att de som begår brott behöver pengar. Om de får hjälp med en praktikplats eller körkort så kan de skaffa ett jobb.

När justitieminister Morgan Johansson (S) var i Vivalla för några veckor sedan förde Michel fram sin åsikt.

– Man kan inte straffa alla som bor här när bara några stycken är dåliga. Det är samma personer som har gjort flera av brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet